Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадські слухання з обговорення проєкту Стратегії, Плану заходів з її реалізації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Червоненської селищної територіальної громади

Дата: 28.03.2024 15:06
Кількість переглядів: 224

Фото без опису27 березня 2024 року в Червоненській селищній територіальній громаді відбулося важливе подія - громадські слухання з обговорення проєкту Стратегії розвитку громади, Плану заходів з її реалізації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку. 
Слухання зібрали понад 50 активних учасників, серед яких були члени робочої групи з розробки Стратегії, жителі громади, місцеві депутати, представники виконавчого комітету, представники ГО, а також гості, як-от Гаращук Сергій, керівник Житомирського регіонального офісу проєкту USAID “ГОВЕРЛА”, експерт проєкту “Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей”, що реалізовується  за сприяння Проєкту USAID “ГОВЕРЛА” Віталій Данкевич та інші стейкхолдери.
Селищний голова Юрій Ящук відкрив зустріч, висловивши сподівання на успішну реалізацію стратегічних ініціатив до 2027 року. Надія Хом’як детально ознайомила присутніх з процесом розробки Стратегії, її структурою, основними положеннями Плану заходів на найближчі роки та звітом про стратегічну екологічну оцінку.
Протягом зустрічі було зазначено значний внесок громадськості у розробку документу, включаючи соціально-економічний аналіз та SWOT-аналіз. Віталій Данкевич підкреслив важливість стратегічного підходу до розвитку громади, а Юрій Ящук вдячно відзначив підтримку проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.
Представники ГО “Червоненська громадська рада”, ГО “Повір у себе” та БО БФ “Допомога поруч” зауважили, що всі пропозиції, які були наданні для включення до Плану з реалізації Стратегії, робочою групою були розглянуті і враховані. Коновалов Тарас від імені ГО “Червоне туристичне” подякував за можливість долучитися до створення Стратегії, особливо в частині розвитку туризму та культурної спадщини.
Керівники структурних підрозділів Червоненської селищної ради Оксана Рогаль, Наталія Шевчук, Тетяна Іванченко, в.о головного лікаря Людмила Савчук, директор Червоненського ліцею Ліна Іщук, розповіли з якими викликами зіткнулися при написанні своїх розділів Стратегії та зазначили свої пропозиції та побажання до стратегічних документів громади.
На завершення, було оголошено про подальше доопрацювання проєктів стратегічних документів розвитку громади з урахуванням отриманих зауважень та пропозицій для винесення їх на розгляд сесії селищної ради.
Проведені громадські слухання стали яскравим прикладом ефективної взаємодії влади, громадськості та бізнесу у процесі стратегічного планування, спрямованого на підвищення якості життя в громаді та залучення інвестицій для її розвитку.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь