Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жіноче коло підтримки

Дата: 07.08.2023 15:39
Кількість переглядів: 40

Фото без опису#Тияк? “Жіноче коло підтримки”

Війна – це кат, який залишає глибокий відбиток на психологічному стані кожного українця й українки. Психологічне напруження, невизначеність та страх за власне життя і життя близьких заливають серця людей тривогою та печаллю. Ментальні наслідки війни проявляються на різних рівнях- від військових та вимушено переміщених осіб до мирних жителів, котрі далеко від активних бойових дій, у тому числі жінок, дітей і літніх людей.

Фото без описуОднак, незважаючи на подібні випробування, з’являються світлі промені надії й підтримки. Так, громадська організація “МИР на долоні” ще з 2014 року активно допомагає ВПО у розв’язанні їхніх проблем, а також організовує безпечну реінтеграцію. Група взаємопідтримки побудована за принципом “Рівний-рівному”. Цей напрямок своєрідної самореабілітації можна застосувати для вирішення як життєвих проблем, так і професійного вигорання.

Фото без описуГО “Мир на долоні” організовує неформальні зустрічі під назвою «Жіноче коло підтримки», де обговорюються методи та методики для подолання стресу і депресій, а також розглядаються проблеми адаптації на новому місці проживання.

Для надання психологічної допомоги запрошується психологиня Анна Демченко. Фахівчиня обговорює з учасницями та учасниками найкращу допомогу для України із досвіду ізраїльських кризових психологів та американських військових психотерапевтів на базі таких практичних кейсів та вправ:Фото без опису

  • психіка / дух / соціум;
  • тілесні практики;
  • емоції / думки / тіло.

На останній зустрічі, що відбулася 2 серпня, 20 вимушено переміщених жінок активно працювали зі спікерками, ділилися життєвими обставинами не стримуючи сліз.

Наприкінці заходу всіх учасниць очікував сюрприз у вигляді великих продуктових наборів від депутатки ВРУ Тані Циби, яка щиро підтримує жінок-ВПО. Вона завжди на боці жіночого руху на Житомирщині, опікується питаннями ментального здоров‘я і допомагає в рамках своїх можливостей!

Підтримуймо один одного. Разом ми сильні! Миру всім у долоні!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь