Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОПЕРЕДЖЕННЯ   ПРО  ЗАБОРОНУ!

Дата: 21.04.2021 14:23
Кількість переглядів: 1518

ШАНОВНІ  ГРОМАДЯНИ!

 

Червоненська селищна рада, напередодні поминальних днів, попереджає мешканців і гостей населених пунктів Червоненської селищної територіальної громади про заборону використання, розміщення та покладання на кладовищах штучних квітів, вінків, корзин, інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику.

 

Суб’єктам господарювання сфери торгівлі рекомендовано не здійснювати реалізацію штучних квітів, вінків, корзин інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику в закладах торгівельної мережі, на селищному ринку, а також під час виїзної торгівлі на території Червоненської селищної територіальної громади.

 

Враховуючи позитивний досвід багатьох міст України та європейських країн з використання живих квітів в період поминальних днів,  зважаючи на значну екологічну шкоду, яку тягне за собою масове і неконтрольоване використання штучних квітів на кладовищах, під час засідання виконавчого комітету Червоненської селищної ради, яке відбулося 20 квітня 2021 року, було прийнято рішення, яким забороняється використання, розміщення та  покладання на об’єктах благоустрою Червоненської селищної територіальної громади (місцях захоронення, братських могилах, кладовищах, тощо) штучних квітів, вінків, корзин, інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику.

 

Прийняття такого рішення значно зменшить кількість відходів та в свою чергу знизить забруднення навколишнього середовища, адже період розкладання  матеріалу з якого виготовляються штучні квіти досить тривалий та становить від 100 до 500 років. При його спалюванні з димом у повітря виділяються небезпечні хімічні сполуки, які завдають великої шкоди  здоров’ю людей.

Альтернативою штучним квітам є живі квіти, в тому числі й польові, стрічки з тканини, свічки, тощо.

У зв’язку з цим, виконавчий комітет селищної ради закликає мешканців і гостей населених пунктів Червоненської селищної територіальної громади зробити свій вибір на користь живих людей, їхнього здоров’я, чистого довкілля, та відмовитися від усього штучного й шкідливого!

Бережімо екологію і здоров’я!

Виконавчий комітет Червоненської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь