Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області

Дата: 20.12.2017 16:41
Кількість переглядів: 924

     Інформує про ситуацію в області з пожежами та їх наслідками.

     За 10 місяців 2017 року на території області виникло 2044 пожежі, під час яких загинуло 82 особи, що на 20% більше у порівнянні з минулим роком. Ще 42 мешканці області отримали опіки.

     Більше половини займань сталося через необережне поводження з вогнем (1076 пожеж цього року). Також основними причинами пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок – 402 пожежі (19,66%), пічного опалення – 318.

     З вини дітей сталося 54 пожежі, у вогні загинуло 2 діток. Серед жертв пожежі – 7-річна дівчинка із с. Рачки Чуднівського району, яка намагаючись врятуватися від вогню, сховалася у шафі. Батьків вдома не було, і пожежу виявили запізно.

     1 січня у с. Добринь Хорошівського району на пожежі помер півторарічний хлопчик. Він грався з трирічною сестрою, а мати в цей час заснула. Пожежа сталася через дитячі пустощі з вогнем. В паніці мати встигла вивести на свіже повітря доньку. А коли повернулася за сином, ледве його відшукала у диму – хлопчик вже не подавав ознак життя, отруївшись продуктами горіння.

     Ще 5 дітей влітку потонули на водоймах (загинули підлітки 2002р.н. у с. Новоівницьке Андрушівського району та Бердичеві; хлопчики 2009р.н. – у с. Кам’янка Попільнянського району та 2010р.н. в урочищі Мартинова Яма Олевського району, а також дівчинка 2009р.н. у с. Харитонівка Коростишівського району).

     Крім того, 27 вересня сталася резонансна подія на залізничному вокзалі в Житомирі за участі підлітка. 13-річний хлопець забрався  на дах потяга заради «селфі», отримав ураження електричним струмом т а помер у лікарні через значні опіки тіла – 60%. Подібна трагедія рік тому спіткала підлітка з Бердичева.

     Основна причина трагічних випадків за участю дітей – це залишення їх без догляду дорослих. Нерідко батьки не цікавляться тим, де їхні діти проводять дозвілля, особливо, у період канікул. Як наслідок, через цікавість вони опиняються біля води, на перебудовах, у лісі; беруть до рук сірники, запальнички, розводять багаття в оселях, господарчих спорудах, біля копиць із грубими кормами.

 

Будьте обережні! Не залишайте дітей без нагляду!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь