Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під лежачий камінь вода не тече

Дата: 07.09.2016 10:45
Кількість переглядів: 1785

Зародилась ця ідея давно…

Так розпочали свою розповідь ініціатори.

Але, як уже давно повелося в нашому суспільстві: « є бажання – немає можливості, є можливість – немає бажання». Ось терпець увірвався і бажання з’явилося, і «можливості» власними силами назбирали.

Фото без описуТож, 6 березня цього року було перше зібрання ініціативної групи з благоустрою водоймищ територіальної громади. На зібранні вирішили розпочати роботу з благоустрою ставка «Грабарка», що знаходиться в смт. Червоне (загальна площа водойми 16 га, а водного плеса – 12 га.) та зібрати кошти для закупівлі малька.

12 березня силами більше ніж 100 чоловіків було проведено санітарну розчистку прибережних смуг. Нині до акції долучилося більше ніж 200 чоловіків. Об’єднаними силами придбали 420 кілограмів малька коропа та білого амура.

- Чому саме короп та білий амур?

- Питання риторичне і недоречне, адже давно відомо, що короп, наприклад,  є однією з найпривабливіших риб для аматорського та спортивного рибальства, - розповідає один досвідчений рибалка та мисливець. Через його солідні розміри, хитрість та неабиякі фізичну силу та волю до життя ловля коропа часто розглядається окремо від іншої риболовлі, і риболовне оснащення навіть поділяють на коропове і решту.

А вкрай висока популярність білого амура більшою мірою пов’язана з його раціоном харчування. Він рослиноїдний- це справжня «водяна корова». Саме на цю властивість  ми і звернули першочергово нашу увагу, адже ми хочемо досягти розчищення ставка від зайвої рослинності. Також поїдаючи трав’яну рослинність, білий амур не тільки очищає водойму від забруднення водними рослинами, але тим самим скорочує популяцію комарів, не даючи їм розмножуватися. Це створюватиме сприятливі умови для  жителів громади.

Фото без описуХочемо наголосити, що в нашому ставку, поки що, діятиме принцип спортивного вилову риби – «спіймав — відпусти».

Звертаємо вашу увагу і на те, що з 1 квітня у Житомирській області не можна буде ловити рибу і раки.

 Встановлюється весняно-літня заборона на вилов водних ресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у такі строки:

- на річках та їх притоках з 01 квітня по 20 травня;

- на водосховищах та ставках з 01 квітня по 10 червня.

Забороняється також всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню рибоохорони в Житомирській області, в період з 01 квітня по 20 червня і з 15 липня по 05 вересня.

Окрім того, у терміни, вказані вище забороняється пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам.

Однак на період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком або спінінгом..

Наказом передбачено посилення охорони водойм, особливо нерестовищ і шляхів підходу до них плідників риб.

Саме на підставі цього наказу і діятиме ініціативна група Червоненської територіальної громади. Передбачено постійне чергування та охорона водного об’єкта, проведення роз’яснювальної роботи.

У перспективі планується: подальший благоустрій та  облаштування прибережно-захисних смуг, щорічне поновлення рибного фонду ставка, проведення профілактично-роз’яснювальних робіт, залучення громадськості, тощо.

Окремо хочемо подякувати усім учасникам цього проекту і запросити до участі тих, хто іще цього не зробив.

 

 

До друку підготувала

ініціативна група

Червоненської селищної 

територіальної громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь