Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Незалежності та День громади

Дата: 27.08.2018 16:29
Кількість переглядів: 1555

Фото без опису

24 серпня Україна відзначала 27-у річницю Незалежності. Заходи, присвячені цій події, відбулися в усіх куточках нашої держави. Не стала винятком і Червоненська об'єднана територіальна громада. День народження оновленої держави цього року співпав з відзначенням Дня народження громади, тож свято було подвійним.

Урочистості розпочалися з традиційного мітингу на честь Дня Незалежності та вітання селищного голови і продовжилися святковим концертом, в якому взяли участь як колективи та виконавці нашої громади, так і гості свята – преставники Новоборівської ОТГ Житомирської області та Вашківецької ОТГ Чернівецької області, які, в свою чергу, крім традиційних вітальних слів привезли з собою і музичні подарунки. Глядачі тепло приймали вокальний колектив Новоборівського будинку культури та фольклорно-етнографічний колектив «Берегиня» Вашківецького міського будинку народної творчості та дозвілля.

Вже другий рік поспіль святкування Дня громади проходить у вигляді Фестивалю вареників, тож на заході були представлені вареники різноманітних форм та розмірів. Оригінальністю вражала й начинка. Крім традиційних вареників з картоплею, капустою, яблуками були і вареники з мармеладом, халвою та іншими смаколиками, які більшість присутніх на святі навіть не уявляла у якості начинки для вареників. Найоригінальніші та найсмачніші вареники стали переможцями конкурсу, проведеного в рамках святкування.

Також у цей день було нагороджено учасників конкурсу зупинок, оголошеного в громаді 2 місяці тому. Колись непримітні та занедбані, зараз автобусні зупинки набули зовсім іншого вигляду завдяки групам ентузіастів у кожному населеному пункті. Варто зазначити, що відновлення стало можливим виключно завдяки благодійним внескам самих жителів та організацій, що працюють на території громади. І саме найактивніші з них теж отримали подяки та цінні подарунки від організаторів свята.

Усі гості, крім вареників, мали змогу скуштувати на святі і смачну рибну юшку, яка вже стала традційною під час таких заходів. А насамкінець, на усіх чекала святкова дискотека.

Хочеться вірити, сподіватися і працювати, аби досягти того, щоб у Червоненській громаді життя завирувало з повною силою, щоб усі українські села і містечка жили і процвітали. Адже люди, які в них живуть, того варті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь