Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота в ОТГ, або як реалізувати себе в громаді?

Дата: 19.04.2018 10:43
Кількість переглядів: 1009

Фото без описуСьогодні, 18 квітня, у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулась відкрита лекція Дмитра Клименка, радника з комунікації Житомирського ЦРМС та Дмитра Медушевського, заступника голови Довбиської ОТГ на тему «Практика, стажування та працевлаштування молоді в громадах». Близько 80 студентів із історичного, іноземної філології, філологічного, соціально-психологічного, педагогічного факультетів отримали інформацію про впровадження реформи децентралізації та можливості для молоді в існуючих громадах.

«Кадровий голод сьогодні відчувають у всіх регіонах країни. Люди масово виїжджають за кордон на заробітки, і це вже створює відчутні проблеми для економіки країни. Житомирські ОТГ сьогодні зацікавлені у молодих працівниках та готові створювати відповідні умови, але потрібно знайти цю молодь. Саме тому ми сьогодні тут», - наголосив Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Студентам було запропоновано заповнити онлайн-анкету, яка допоможе сформувати базу даних перспективних працівників, які прагнуть повернутись до громад по завершенню навчання. Таким чином буде налагоджена комунікація між можливим працівником та роботодавцем. Анкета розміщена на сайті університету. Бажаючі можуть заповнити її за цим посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1_kjeJhf6XmDYiYnnPEgjUZp6g0YDHKxe9y4jkguy0fY/viewform?edit_requested=true

Окрім того, студенти поспілкувались із молодим фахівцем Довбиської громади Дмитром Медушевським, який у свої 28 років будучи інженером вже встиг працювати у бізнесі, торгівлі та управлінні.

«Потрібно бути гнучким, адже це дозволяє бути конкурентним. Я перенавчався тричі, і сьогодні продовжую навчатись. Це дуже важливо, адже краще працювати із недосвідченим, але вмотивованим працівником, ніж досвідченою людиною, але без мотивації. Тому не бійтесь братись за нове», - поділився Дмитро Медушевський, заступник голови Довбиської ОТГ.

Завдяки підтримці керівництва університету та активності студентів вже розпочалось наповнення бази даних, це у свою чергу полегшить пошук працівників для об’єднаних громад.

«Для мене важливо знайти роботу в моєму рідному районі, адже це буде дуже зручно. Крім того, я зможу змінювати свою громаду, адже найлегше виїхати з країни і заробляти 1000 доларі у Польщі, а на кухні говорити що всі кругом погані і ніхто нічого не робить. Потрібно зробити щось і самому», - переконана Катерина, студентка ЖДУ імені І. Франка.

Студентів цікавила мотивація залишатись у громадах, перспектива працевлаштування, існуючі вакансії та низка інших питань. Зрозуміло, що без масштабного зростання економіки таку масу людей не повернути в свої громади, але формування місцевого економічного зростання сьогодні в руках громад, тому їм потрібно допомогти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь