Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дільничні офіцери Бердичівщини прозвітували перед громадами про результати своєї роботи

Дата: 24.01.2022 15:36
Кількість переглядів: 351

Упродовж січня у районі тривали зустрічі правоохоронців з активом місцевих громад. Поліцейські розповіли про свою діяльність у 2021 році, а також обговорили подальші плани для організації належної безпеки та правопорядку у населених пунктах Бердичівщини.

 

Нині у Бердичівському районі створено 9 територіальних громад (Гришковецька, Семенівська, Райгородоцька, Краснопільська, Швайківська, Андрушівська, Червоненська, Ружинська та Вчорайшенська), на території яких працюють дільничні офіцери поліції.

 

На ввірених територіях минулого року дільничні розглянули майже 2 тисячі звернень жителів Бердичівського району та припинили близько 4000 (3859) адміністративних правопорушень, у тому числі притягнули до адміністративної відповідальності понад 1000 громадян за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП, ще 30 жителів Бердичівщини - за порушення громадського порядку (ст. 173 КУпАП).

 

За вказаний період поліцейські на територіях своїх громад встановили причетних до вчинення понад 150 кримінальних діянь. Найчастіше це крадіжки, незаконне зберігання наркотиків або зброї чи боєприпасів, нанесення тілесних ушкоджень.

 

Також безпосередньо до дільничних офіцерів надійшло 285 повідомлень про насильство у сім’ях. Відтак після перевірки та припинення протиправних дій вони оформили та направили до суду 160 адміністративних протоколів за ст. 173-2  (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.  Працюючи з випадками домашнього насильства, дільничні винесли 132 термінових заборонних приписи стосовно кривдників.

 

Іншими напрямами роботи дільничних офіцерів є перевірка осіб, які перебувають під адміністративним наглядом або в умовах дії запобіжних заходів у вигляді «домашнього арешту». За вказаний період офіцери виявили 300 таких порушень та відповідно зафіксували їх.

 

За час профілактичних заходів поліцейські здійснили понад сотні відвідувань сімей зі складними життєвими обставинами, перевірок за місцем проживання власників зброї, а також осіб, які схильні до вчинення правопорушень та перебувають на відповідних обліках.

 

Під час кожного зі звітів учасники зустрічей обговорили наявні актуальні питання правопорядку та висловили пропозиції щодо покращання стану безпеки. Наприклад, встановлення камер відеонагляду у громадських місцях, що дозволять оперативно реагувати на будь-які суспільно-важливі події, у тому числі правопорушення, а також допомагатимуть  розкривати злочини.

 

 

Бердичівський районний відділ поліції


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь