Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Конкурс на розміщення у 2022 році тимчасово вільних коштів

Дата: 28.12.2021 16:43
Кількість переглядів: 662

Конкурсна комісія з визначення банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Червоненської селищної територіальної громади на депозитних рахунках (далі-Комісія), яка створена згідно розпорядження Червоненської селищної ради 39-ОД від 24.12.2021р. «Про створення конкурсної комісії» повідомляє, що на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 №6 «Про  затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (далі-Порядок), сформовано Заявку-пропозицію та надіслано її 4 банкам, які, відповідно до листа Національного банку України від 05.11.2021 №6289/2-21/40, відповідають умовам розміщення коштів місцевих бюджетів на депозиті, визначених підпунктом 6 пункту 3 Порядку, а саме: АТ «Укрексімбанк», АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк».

Заявка-пропозиція

щодо розміщення у 2022 році тимчасово вільних коштів  бюджету Червоненської селищної територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках в установі банку

Відповідно до вимог ст. 16. Бюджетного кодексу України,  постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 p. №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), згідно з рішенням XV сесії VIII скликання Червоненської селищної ради «Про бюджет Червоненської селищної територіальної громади на 2022 рік» від 21.12.2021р. №427, оголошується проведення конкурсу серед банків щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету селищної територіальної громади на депозитних рахунках у 2022 році.

1. У конкурсі можуть брати участь банки, філії (відділення) яких розташовані в Житомирській області (далі – банки), за умови якщо:

  • держава  володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу ; 

  • протягом останнього року Національний банк не застосовував до цього банку таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

2. Конкурс проводиться при наявності не менше двох пропозицій від банків, які прийняті до розгляду.

3. Розміщення  тимчасово  вільних  коштів бюджету селищної територіальної громади здійснюється в обсягах фактично вільних залишків коштів загального фонду в сумі 4 000 000 грн. (Чотири мільйони грн. 00 коп.) та спеціального фонду в сумі 140 000 грн. (Сто сорок тисяч грн. 00 коп.) .

4. Учасник конкурсу повинен надати конкурсній комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету селищної територіальної громади на депозитних рахунках, такі документи:

- заяву на участь у конкурсі;

- конкурсні пропозиції щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету селищної територіальної громади на депозитних рахунках, які обов'язково включають пропозиції щодо:

  • розміру процентної ставки;

  • терміну, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок бюджету селищної територіальної громади за письмовим зверненням Фінансового відділу селищної ради;

  • незнижувального залишку на депозитному рахунку;

  • умов та періодичності сплати процентів; 

  • завірені належним чином копії:

  свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого державним реєстратором;

 свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого Національним банком України;

статуту банку;

 положення про філію (відділення) банку;

 банківських ліцензій на право здійснення банківських операцій;

 довіреності керуючому філією (відділенням) банку;

 довідки Національного банку України щодо відповідності банку, який приймає участь у конкурсі, умовам розміщення тимчасово вільних коштів бюджету селищної територіальної громади  на вкладних (депозитних) рахунках у банках, визначених у підпункті 6) пункту 3 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів селищного бюджету на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 №6 (зі змінами);

       - витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, виданий банку державним реєстратором.

       - витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, виданий філії/відділенню державним реєстраторомразі наявності).

        5. Обов'язковими умовами при укладені договору банківського вкладу (депозиту) між Фінансовим відділом Червоненської селищної ради і банком є: 

- можливість постійного поповнення вкладу;

- права вкладника на повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу вкладника відповідно до потреби у фінансуванні видатків;

- заборона безспірного списання банком коштів із вкладного (депозитного) рахунку бюджету селищної територіальної громади;

- в разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків на відповідні рахунки бюджету селищної територіальної громади, відкритих в органах Казначейства, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках, банк несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки повернення вкладів або процентів на вклад (до п'яти календарних днів). Якщо строк затримки складає більше п'яти календарних днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки.

       6. Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватись на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернуті на рахунки бюджету, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

      7. В депозитному договорі з банком - переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення  тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011p. №6 (зі змінами).

8. Критеріями при визначенні банку - переможця є:

  • розмір процентної ставки за вкладом (депозитом);

  • термін повернення коштів на рахунок бюджету селищної територіальної громади за письмовим зверненням Фінансового відділу Червоненської селищної ради;

  • розмір незнижувального залишку на депозитному рахунку або його відсутність;

  • строки перерахування до бюджету селищної територіальної громади процентів за вкладом.

9. Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

10. Пропозиції подаються в запечатаному конверті до 17-00 год. 11 січня 2022р. за адресою: 13434, Житомирська обл., Бердичівський р-н, смтервоне, вул. Миру, 28.

Контактний телефон (04136) 4-61-54, 4-62-97, +380972062300 (Загоруйко Оксана Миколаївна).

Зворотню сторону конверта скріпити в чотирьох місцях печаткою банку. На конверті з пропозицією необхідно вказати: "Не відкривати до 14-00 год.  13 січня 2022р."

11. Розкриття пропозицій відбудеться 13 січня 2022р. о 14-00 год. за адресою: 13434, Житомирська обл., Бердичівський р-н, смтервоне, вул. Миру, 28.

12. Конкурсна комісія має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз'ясненнями та наданням додаткової інформації.

13. Використання відомостей, що містяться у пропозиціях банків, здійснюється з додержанням вимог законодавства.

14. Інформація, що стосується розгляду, пояснення, оцінки та порівняння пропозицій, є конфіденційною.

15. Учасник має право відізвати свою заяву на участь у конкурсі до встановленого терміну проведення конкурсу, повідомивши про це письмово конкурсну комісію.

16. До участі в конкурсі не допускаються банки, які не подали усіх документів, необхідних для участі в конкурсі.

17. Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції та всі необхідні документи, визначає конкурсна комісія, враховуючи критерії, зазначені в пунктах 8 та 9 заявки - пропозиції.

 

Інформує Фінансовий відділ Червоненської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь