Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одним із пріоритетів Мінсоцполітики є посилення захисту дітей

Дата: 18.06.2020 13:42
Кількість переглядів: 231

З самого початку роботи Уряду для Мінсоцполітики найважливішим було те, як захистити в умовах поширення коронавірусної інфекції найбільш вразливі верстви населення, а це – пенсіонери, діти, люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї, майже 20 мільйонів українців, які потребують підтримки і допомоги держави.

Одним із пріоритетів Мінсоцполітики є посилення захисту дітей, у тому числі дітей з інвалідністю, які залишилися без батьків та підтримка сімей з дітьми.

За 100 днів роботи Урядом було прийнято комплекс рішень спрямований на посилення захисту дітей, у тому числі дітей з інвалідністю, які залишилися без батьків, а також на підтримку сімей з дітьми, а саме:

  • майже 65 тисяч дітей, які проживають в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, патронатних сім’ях, сім’ях опікунів/піклувальників отримали збільшений розмір державної соціальної допомоги з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, а якщо це дитина з інвалідністю – до 3,5.
  • фізичні особи підприємці, які мають дітей до 10 років, отримали допомогу на догляд за ними у розмірі прожиткового мінімуму для дітей відповідних вікових груп (до 6 років – 1779 грн, від 6 – 10 років – 2218 грн). Загалом для виплати такої допомоги виділено 1,6 млрд грн, і на сьогодні цією допомогою скористалися вже майже 63 тисячі фопів та 82 тисяч дітей.

Крім того, підтримуючи малий та середній бізнес, було прийнято рішення щодо звільнення від сплати за себе ЄСВ в березні-травні цього року. Водночас цей період буде зараховано до страхового стажу.

Турбуючись про захист прав дітей, Уряд прийняв низку важливих рішень щодо посилення безпеки дітей, захисту дітей від жорсткого поводження, домашнього насильства, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; поширення сімейних форм виховання дітей тощо.

Інформацію взято з сайту Житомирської обласної державної адміністрації: oda.zht.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь