Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україну прибув літак із гуманітарною допомогою Китаю з медичними наборами

Дата: 01.04.2020 15:14
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

Сьогодні у Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) прилетів літак із гуманітарною допомогою Китаю для України з медичними наборами, які наразі є критично важливим для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 в державі.

Про цю гуманітарну допомогу домовилися під час телемосту між двома державами, який відбувся 24 березня в посольстві Китайської Народної Республіки в Україні.

В рамках допомоги Україною отримано набори для виявлення РНК-номінального коронавірусу COVID-19 на 1008 реакцій, медичні одноразові засоби захисту (костюми, хірургічні рукавиці, бахіли) – по 1000 одиниць, медичні захисні окуляри – 1000 одиниць, інфрачервоні термометри – 500 одиниць.

Під час офіційної процедури передачі вантажу Надзвичайний та Уповноважений Посол КНР в Україні пан Фань Сяньжун наголосив: “Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб допомогти Україні в цей складний період боротьби зі світовою пандемію, яка, на жаль, не лишила осторонь і Україну. Сьогодні ми надаємо гуманітарну допомогу із медичними наборами, але не менш важливим є наша допомога із досвідом та знаннями, якими можемо поділитися з українськими медичними працівниками та методами попередження і лікування нового вірусу”. Також пан Посол відзначив, що Україна прийняла вірне рішення щодо запровадження карантинних заходів в державі на упередження, не чекаючи стрімкого розповсюдження хвороби.

“Співпраця з провідними  китайськими лікарями та українськими медичними працівниками та вірусологами щодо профілактики та лікування COVID-19, а також щодо організації надання допомоги та захисту персоналу під час подолання епідемії цієї нової хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 продовжується. Для нас дуже важливою є підтримка з боку КНР, оскільки завдяки отриманому досвіду ми маємо можливість не займатися винайдення роверу, а швидко застосовувати перевірені методи”, зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос під час отримання гуманітарної допомоги.

Підписали угоду про передачу гуманітарної допомоги радник з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні пан Лю Цзюнь та директор ДП “Укрвакцина” Трут Станіслав.

Інформацію взято з сайту Житомирської обласної державної адміністрації: oda.zht.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь