Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Житомирщині планують придбати спеціальний апарат для діагностики коронавірусної інфекції

Дата: 17.03.2020 08:26
Кількість переглядів: 317

В області за кошти резервного фонду планують закупити сучасний діагностичний апарат для швидкого виявлення коронавірусної інфекції. Про це повідомили під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  сьогодні, 16 березня.

Така діагностична система, за словами представників управління охорони здоров’я ОДА, дасть можливість точно та швидко визначати захворювання на коронавірус. Адже експрес-системи, які за даними МОЗ мають найближчим часом надійти до регіонів, дають можливість виявити коронавірус лише на 5-6 день від моменту інфікування людини.

Тест-системи, які наразі використовує обласний лабораторний центр для підтвердження чи спростування COVID-19, піддаються аналізу протягом 4-6 годин. Між здійсненнями таких аналізів апарат повинен мати перерву в роботі. Тому перевірка матеріалів на коронавірусну інфекцію займає досить багато часу.

Сучасний же апарат дасть можливість здійснювати тести з першого дня підозри і приблизно за дві години. Члени обласної комісії підтримали це питання щодо виділення коштів на придбання автоматизованої портативної системи виявлення нуклеїнових кислот iPonatic.

Так, на ці цілі спрямують кошти з резервного фонду для придбання діагностичного набору для виявлення нуклеїнової кислоти нового коронавірусу (2019-nCoV) (флуорисцентний ПЛР-аналіз) у сумі 1 млн 155 тис. грн та 240 наборів тестів на суму 300 тис. грн.

Нагадаємо, що відсьогодні в області рекомендується на 30 днів призупинити діяльність розважальних закладів.

Довідково. Такий діагностичний набір використовується для якісного виявлення in vitro генів ORF1 ab і N нового коронавірусу SARS-CoV-2, у зразках матеріалу з верхніх дихальних шляхів і нижніх дихальних шляхів з метою діагностики пацієнтів при підозрі на пневмонію через коронавірусну інфекцію, пацієнтів із підозрою на наявність коронавірусної інфекції та інших пацієнтів, що потребують діагностики чи диференціальної діагностики нової коронавірусної інфекції.

Інформацію взято з сайту Житомирської обласної державної адміністрації: oda.zht.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь