Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги закладів охорони здоров’я! Порядок включення до переліку реабілітаційних установ

Дата: 07.02.2020 09:31
Кількість переглядів: 548

 

Фото без описуЗ 2019 року в Україні запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

На сьогодні діти та дорослі з інвалідністю (усіх нозологічних форм захворювання) можуть бути забезпечені реабілітаційними послугами  відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 80.

Даний Порядок визначає механізм надання особам з інвалідністю та/або дітям з інвалідністю, та/або дітям віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (з метою попередження інвалідності), послуг із комплексної реабілітації (абілітації) в реабілітаційних установах комунальної та державної форми власності.

Міністерством соціальної політики України та місцевими органами влади утворено та діють біля 150 центрів комплексної реабілітації для осіб (дітей) з інвалідністю.

Перелік реабілітаційних установ сфери управління Міністерства соціальної політики України та сфери управління органів соціального захисту населення державної та комунальної форми власності, в яких надаються послуги із комплексної реабілітації (абілітації), можна переглянути ТУТ.

Перелік реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту інвалідів згідно із заявницьким принципом реабілітаційної установи.

Для включення до вищезазначеного переліку реабілітаційні установи повинні надати Фонду: 

  • заяву (у довільній формі) про включення до переліку реабілітаційних установ, які здійснюють заходи із реабілітації дітей;
  • загальну інформацію про реабілітаційну установу, наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики (за рекомендованою формою, що додається до заяви).

Інформацію необхідно надавати до Фонду на поштову адресу: 04050, м. Київ, вул. Глибочицька, 72; та / та на електрону пошту: secretarfszi@ukr.net

Фонд на підставі поданих заяв реабілітаційних установ протягом 5 календарних днів з дня їх отримання:

  • формує перелік реабілітаційних установ, який оприлюднюється на офіційному вебсайті Фонду та надається Мінсоцполітики;
  • формує реєстр реабілітаційних установ для централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Інформація Фондом оновлюється постійно, по мірі надходжень заяв реабілітаційних установ.

Даний перелік реабілітаційних установ (з посиланням на вебсторінку Фонду) розміщується на вебсайті Мінсоцполітики, місцевих та регіональних органів.

Щодо отримання реабілітаційними установами, закладами охорони здоров’я доступу до Централізованого банку даних з проблем інвалідності (постанова Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 № 121 «Про затвердження Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1205) слід звертатися до Фонду соціального захисту інвалідів.

Нагадуємо, що Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю.

Інформацію взято з сайту Житомирської обласної державної адміністрації: oda.zht.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь