Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про перерахунок пенсій з 1 березня 2019 року

Дата: 11.03.2019 12:58
Кількість переглядів: 558

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року №124 "Про проведення індексацій пенсій у 2019 році" (далі Постанова) затверджено Порядок проведення перерахунку пенсій відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Порядок) та установлено, що в 2019 році перерахунок пенсій згідно з Порядком, затвердженим цією Постановою, проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,17.

Пунктом 5 зазначеного Порядку передбачено, що у 2019 році перерахунок пенсій проводиться шляхом збільшення на коефіцієнт1,17 показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховувався для обчислення пенсії, станом на 1 жовтня 2017.

З урахуванням зазначеного показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні,, з урахуванням якого проводиться перерахунок пенсії з 01 березня 2019 року становить – 4404,35 грн.

Перерахунку підлягають пенсії, обчислені:

відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове
державне пенсійне страхування”
;

відповідно до статті 54 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” у розмірі відшкодування фактичних збитків;

з урахуванням заробітку (грошового забезпечення), який визначено відповідно до частини першої статті 43 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (з числа осіб строкової  служби).

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Відповідно пенсіонери одержать підвищення не менше 100 грн.

Крім того, особам, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, мають страховий стаж, передбачений абзацом першим статті 28 Закону (30 - 35 років), а також для осіб, розмір пенсій яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та доплати, передбаченої абзацом 3 пункту 2 цієї Постанови) станом на 1 березня 2019 р. не перевищує мінімального розміру пенсії за віком, встановленого частиною другою статті 28 Закону (не більше 1669,20 грн.) встановлюється одноразова доплата до пенсії  в розмірі 2410,17 грн. 

Виплата одноразової доплати до пенсії проводиться рівними частинами у березні та квітні 2019 року (1205,09 грн.  та 1205,08 грн. відповідно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь