Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишита колоссям і кетягами калини, оспівана солов’їним щебетом українська земля святкувала Незалежність України. Урочистості відбулись і в нашій об’єднаній територіальній громаді.

Дата: 29.08.2017 14:11
Кількість переглядів: 895

24 серпня 2017 року біля селищної ради в смт Червоне відбувся урочистий мітинг та концерт з нагоди Дня Державного Прапора України та  26- річниці  з Дня проголошення Незалежності України.

Фото без описуЗ привітальним словом до жителів громади звернувся  селищний голова Ящук Ю.В. та наголосив, що  цього року День Незалежності набув особливого змісту, оскільки свято Дня народження нашої держави перетворилося на символ нескореності та єднання українського народу. Також до привітального слова приєдналась голова ради ветеранів ПАТ «Червонський цукровик» Шевчук Р.С. з побажанням здоров’я, процвітання та вірою у незалежне майбутнє нашої країни.

На імпровізованій сцені, навпроти селищної ради, мали змогу виступити колективи громади: Зразковий фольклорний ансамбль «Веретенце», Народний аматорський колектив «Надія», фольклорний ансамбль з с. Глинівці, танцювальний гурток «Соняшник» Червоненської ЗОШ І-ІІІ ст., вокалісти: Катерина Іванченко, Оксана та Юлія Берладин, які дарували свої пісенні й танцювальні вітання жителям Червоненської ОТГ.

Фото без описуНещодавно наша громада відзначила ще одне свято – другу річницю створення Червоненської об’єднаної територіальної громади. Саме з цієї нагоди в День Незалежності було анонсовано святкування Дня громади та проведення в його рамках щорічного свята «Фестиваль вареників».

У його програмі були завдання: правильно замісити тісто, зробити вареники з різною начинкою, а також вміло їх подати в супроводі пісень заспівок, примовок та жартів.

Фото без описуКожен учасник фестивалю зміг поласувати улюбленою стравою українців — варениками зі шкварками, капустою, картоплею, печінкою, гречкою, вишнями, сливами та іншими начинками і визначити для себе, які з них найсмачніші. За ініціативою господинь столи були заповнені не тільки варениками, а й різноманітними стравами, чим також порадували гостей.

Цьогорічний фестиваль умовно можна назвати «пробним», тож проходив він під гаслом «Започаткуємо разом!», закликаючи тим самим усіх мешканців громади до розробки ідеї, творчого самовираження, співпраці.

Сподіваючись на гідне продовження цього творчого починання керівництво громади дякує усім, хто долучився до святкування цього року та наповнив свято неповторним колоритом українських традицій.

Спеціаліст відділу освіти та культури

Червоненської селищної ради

Шевчук В.О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь